Temporada 2016

La temporada 2016 comença amb l’elecció de Santi Mayoral com a nou cap de colla i de Xavier Basco com a nou President. Ells dos seran els encarregats de dirigir la colla, amb els seus equips, tant en la part Tècnica com en la part Administrativa. La temporada s’inicia amb molts dubtes de com anirà, ja que es preveu una temporada complicada per falta de canalla i també de gent. Per això ja s’ha planificat una temporada amb poques actuacions.

Per desgràcia els temors es tornen realitat, i ja des dels primers assajos es veu que la colla anirà curta de canalla. I també es posa en evidència que l’afluència de gent als assajos no serà molt massiva. Això fa que la Tècnica es plantegi una temporada tranquil·la a nivell de castells grans, i dirigeixi els seus esforços a formar canalla nova i a donar proves a gent no habitual a tronc, per tal de rotar força gent als castells que es facin a plaça.

De totes maneres, als assajos es combinen moltes proves de castells de 6 i de 7 bàsics, amb algunes proves de castells com el 2d7 i el 4d8, per tal d’intentar motivar a la gent que ve als assajos. Això fa que durant la temporada puguem estrenar molta gent en aquests castells, així com canalla que amb poc menys d’un any puguin fer castells bàsics de 7.

Pel que fa als castells fets a plaça, la colla no passa dels bàsics de 7 (set 3de7 i quatre 4de7) en tota la temporada. Igualment, només repeteix el pilar de 5 en cinc ocasions (molt per sota del que estava acostumada). El castell més repetit al llarg de la temporada és el 3d6a, que es fa fins a onze vegades. Les dues actuacions més destacades de la temporada són la del IX Aniversari a l’abril (2pd4 4d7 3d7 3d6ps pd5) i la de la Festa Major de Guissona al setembre (2pd4 3d7 4d7 5d6 pd5). Per la nostra Diada al novembre repetim l’actuació de Festa Major però sense el pd5. A canvi hi afegim un pd4 totalment femení.

Com a fets extracastellers de la temporada, destacar la sortida de cap de setmana de colla al Delta de l’Ebre, on vam actuar amb els Castellers de Tortosa, que serveix per fer activitats junts i cohesió de colla. També destacar el III Concurs d’Escalar Caixes, tot i que degut al mal temps no va tenir tanta participació com els anys anteriors.

Per últim, la colla acaba l’any 2016 celebrant el Dinar de Nadal, cagant el tió per a la canalla i participant a la Marató. I tot desitjant que la temporada 2017 sigui una gran temporada, doncs serà la desena. I 10 anys són 10 anys!!!

 

14324470_10210645426682118_2766153906435495694_o