Actuació a Sant Andreu de la Barca

ACTUACIÓ AL VI ANIVERSARI DELS CASTELLERS DE L’ADROC

Aquest dissabte 23 de març a la tarda, va tenir lloc a Sant Andreu de la Barca (el Baix Llobregat) el VI Aniversari dels Castellers de l’Adroc, la colla d’aquesta població i de la veïna Pallejà. A més dels amfitrions també hi van ser convocats a l’actuació dues colles més del Baix Llobregat: els Castellers d’Esplugues i els Castellers de Sant Vicenç dels Horts, i provinents de la Segarra, els Margeners de Guissona.

El nom de la colla amfitriona és amb motiu de la Roca d’Adroc, un petit cim de 155 m situada entre Sant Andreu i Pallejà.

L’actuació va tenir lloc a la plaça Federico García Lorca, just al costat del Teatre Núria Espert, compartint l’espai amb diverses atraccions que també hi eren presents.

En la ronda dels pilars d’entrada, i simultàniament, els Castellers de l’Adroc van fer un pilar de quatre i un segon que va quedar en intent desmuntat, els Castellers d’Esplugues van fer dos pilars de quatre, els Castellers de Sant Vicenç van fer un pilar de quatre, i per acabar, els Margeners van descarregar també un pilar de quatre.

Els amfitrions Castellers de l’Adroc, amb la camisa quadriculada de colors lila i negra, a la primera ronda van provar el tres de sis que es va quedar en un intent desmuntat, i que van poder descarregar en la segona ronda, i en tercera ronda, també van provar un quatre de sis que també van quedar-se en intent desmuntat. Van descartar fer rondes de repetició.

Els segons a actuar van ser els Castellers d’Esplugues, també coneguts com a Cargolins i amb camisa de color blau elèctric. Van començar amb un tres de set, a la segona ronda van descarregar un quatre de set, i a la tercera, van descarregar un cinc de sis.

Els Margeners de Guissona, amb camisa marró de terra mullada, a la primera ronda van fer un tres de sis, en segona ronda una torre de sis, i a la tercera ronda van descarregar el seu primer tres de sis aixecat per sota de la temporada, amb gran expectació tant dels altres castellers com del públic en general.

En quart lloc, els Castellers de Sant Vicenç dels Horts, també coneguts com a Carallots i amb camisa taronja, van començar amb un tres de sis, en segona i tercera ronda van intentar un quatre de sis que es va quedar com a intent desmuntat, i exercint una ronda de repetició, van provar un tres de sis amb agulla que també va ser un intent desmuntat.

Ja tancant l’actuació amb els pilars de sortida, en primer lloc, els Cargolins van fer un pilar de cinc, i seguidament les quatre colles simultàniament van fer: els de l’Adroc i els Cargolins dos pilars de quatre cada colla, els de Guissona van fer un pilar de quatre aixecat per sota, i els Carallots un pilar de quatre.

Amb l’actuació feta, i ja amb l’ambient refrescat, amb molts castellers havent-se abrigat, l’actuació dels VI Aniversari dels Castellers de l’Adroc va quedar conclosa i, per tant, es va emprendre el camí de retorn cap a casa.

Així ha anat la segona actuació de la colla de la Segarra fora de casa. La pròxima tindrà lloc ben a prop de Guissona, sense sortir de la comarca, a Sant Guim de Freixenet, a la Diada del Sindicat, sent-ne la colla amfitriona els Moixiganguers d’Igualada, la qual s’esdevindrà el pròxim 13 d’abril a la tarda.


Actuació VI Aniversari dels Castellers de l’Adroc
Castellers de l’Adroc: pd4 i idpd4, id3d6, 3d6, id4d6 i 2pd4
Castellers d’Esplugues: 2pd4, 3d7, 4d7, 5d6, pd5 i 2pd4
Margeners de Guissona: pd4, 3d6, 2d6, 3d6xs i pd4xs
Castellers de Sant Vicenç dels Horts: pd4, 3d6, id4d6, id4d6, id3d6a i pd4