Actuació a Sant Guim de Freixenet

Margeners descarrega el primer 3 de 7 de la temporada a Sant Guim

És el més matiner de les últimes 9 temporades.

El passat dissabte 13 d’abril, es va celebrar la 2a. diada castellera del Sindicat, edifici d’estil modernista, a Sant Guim de Freixenet, on van compartir plaça els Margeners de Guissona i els Moixiganguers d’Igualada.

Després dels pilars inicials, els de la Segarra van descarregar sense problemes un quatre de sis, castell que tenen intenció de pujar-lo un pis més la setmana vinent, en l’actuació de Sant Jordi, que celebran a Guissona. En segona ronda, venia el plat fort pels de la camisa marró, el primer castell de set de la temporada. Tot i que amb nervis, pel fet de ser el primer, el tres de set no va dubtar en cap moment, i es va descarregar, demostrant la feina feta als assajos. Feia nou anys que no feien un castell de set tan matiner. Per tancar les rondes de castells, van decantar-se pel quatre de sis amb agulla, que van aprofitar per fer rodatge de nous integrants de tronc. En ronda de pilars, van optar pel sempre espectacular pilar de cinc aixecat per sota, que va ser molt celebrat pel públic.

Pel que fa als Moixiganguers, que actuaven com a colla local, van obrir ronda amb una torre de set, acompanyant-lo del tres de vuit, que tot i tenir un tremolí constant, van descarregar sense cap mena de problema. Aquests dos castells eren els primers de la temporada pels de l’Anoia. Com a tercer castell, van fer un bonic quatre de vuit, tancant l’actuació fent pilars de quatre, descartant així el pilar de sis.

Els Margeners tornaran a actuar el dissabte vinent, a Guissona, en el marc del seu 17è aniversari, on esperen poder repetir aquest tres de set, i acompanyant-lo, si els assajos van bé, del quatre de set.

 

Resum d’actuació:

Moixiganguers d’Igualada: 3p4, 2d7, 3d8, 4d8, 4p4, p4

Margeners de Guissona: 2p4, 4d6, 3d7, 4d6a, p5xs