Festa Xuts de la Foscor

al poble de Granyena de Segarra.

Granyena de Segarra. Aquest passat dissabte 22 de juliol del 2023 la colla castellera Margeners de Guissona va participar per primera vegada dins dels actes de la festa Xuts de la Foscor al poble de Granyena de Segarra.

Ho va fer amb un assaig amb camisa a la plaça major del poble passades les 20.00 del vespre. Hi va realitzar un pd4ps, algunes construccions de 5 netes i un pd4.

Tot i que no van poder realitzar cap castell de 6, a causa de les camises portades a plaça i sobretot, pel fet de fer-ho en solitari, la colla valora molt positivament l’experiència, i agraeix als organitzadors de la festa el fet de comptar amb la colla. De cara a futures participacions es valorarà l’opció de comptar amb dues colles a plaça, i passar a un format de Diada amb castells amb pinya, ja que des dels organitzadors la valoració també va ser molt positiva, i perquè no, instarurar la participació de la colla com a fix dins dels actes de la festa i del calendari margener.

Un cop finalitzada la mostra castellera, la colla va gaudir del bon sopar de germanor a la mateixa plaça juntament amb tots els assistents, així com de l’actuació d’un “cantautor local” i d’una mostra pirotècnica a càrrec dels Carranquers de Cervera.

La propera actuació de la colla marró serà el proper dissabte a la tarda al poble segarrenc de Pallerols, dins dels actes de la seva Festa Major i acompanyats pels Castellers de Barcelona.

Per acabar, recordar que dissabte al matí la colla castellera va assistir a l’enterrament de la margenera Leila, mare de la canalla Júlia i Jana, que desgraciadament va morir el passat divendres a causa del càncer contra el qual va estar lluitant els últims anys. Va ser un moment molt dur per als membres de la colla. La van acomiadar amb un pilar de dol on l’anxaneta va ser la seva filla gran, la Júlia. Descansi en pau i molts ànims a les filles, família i a tota la colla i a les amistats.