DIADA 2023

Final de temporada amb la XVII Diada dels Margeners

 

 

 

La Plaça Major de Guissona es va omplir de quatre colors castellers

 

Un any més, els Margeners de Guissona van acabar la temporada amb la seva 17a Diada de colla, la qual es va celebrar el passat dissabte 7 d’octubre a Guissona.
En aquesta ocasió, acompanyats dels  Nens del Vendrell, els Castellers de la Sagrada Família i els Minyons de Terrassa.

 

Després dels pilars simultanis d’inici, la colla local va ser la primera a obrir les rondes. Els de la camisa marró van plantejar aquesta darrera actuació amb castells de set, volent acomiadar la temporada amb una magnífica actuació. Així el primer castell que van portar a terme va ser el quatre de set, el tercer de la temporada. A segona ronda van decidir-se a portar a terme el sempre espectacular tres de set aixecat per sota. Un castell que malgrat que la pujada va ser tremolosa, es va carregar, i quan l’enxaneta ja era sobre la pinya, després d’una lluita intensa, el castell es va esfondrar. Malgrat la caiguda, es va celebrar haver-lo carregat. És el primer tres de set per sota portat a plaça des de la Diada de 2019. En tercera ronda, van descarregar amb solvència un cinc de sis ja consolidat. A la ronda de pilars van optar pel pilar de cinc aixecat per sota, dos pilars de quatre i per finalitzar l’actuació, la nostra canalla ens va oferir un pilar de quatre amb folre. Sobre una soca d’adults, la quitxalla va fer-hi un folre, i els altres tres pisos del pilar.

 

El segons a actuar van ser els Nens del Vendrell. Els de la camisa vermella van realitzar tres castells de set. Van començar amb un cinc de set, tot seguit van fer quatre de set amb agulla i van finalitzar amb un quatre de set. Com a pilars de sortida van fer tres pilars de quatre.
Els tercers a actuar van ser els Castellers de la Sagrada Família. Els de la camisa verda van fer dos castells de set i un de sis. En les dues primeres rondes van fer un quatre de set i un tres de set, i en tercera ronda un cinc de sis. Com a pilar de sortida van fer dos pilars de quatre.

 

Tancant rondes, actuaven els Minyons de Terrassa. Així els de la camisa malva van fer dos castells de vuit i un de set. En les dues primeres rondes van fer un tres de vuit i un quatre de vuit, i en tercera ronda un cinc de set. Els seus pilars de sortida van ser un vano de pilar de cinc i tot seguit dos pilars de quatre.

 

I no només va haver-hi castells!

 

L’actuació castellera de la Diada només va ser un dels diversos actes que la colla havia programat.

El primer acte portat a terme van ser les matinades de grallers i tabalers, passant casa per casa a despertar els castellers i, de passada, anunciant pels carrers de Guissona que era dia de castells.

Tot seguit va tenir lloc el concurs de tapes, on els castellers de la colla van canviar la faixa pel davantal per mostrar les seves habilitats culinàries.          

I ja a la tarda, prèviament a l’actuació la canalla margenera va oferir a la colla una nova versió del videoclip «Avui és Diada», dotze anys després de la seva primera versió, que és del 2011.

I ja després de l’actuació, amb els pilars finalitzats, es va donar pas a l’aparició de la farola, el símbol de la colla i els tradicionals tocs de vermut i balls de gralles, i així es va encetar una nit de gresca, començant pel sopar popular, amenitzat per una sessió de discoteca davant el local, i tot seguit van tenir lloc els concerts de Diada, amb Pascual i els Desnatats, i Lasta Sanco,  rematant la nit amb el PD Margenet, ja dins el local.

 

Resum XVII Diada dels Margeners

 

Guissona, 7 d’octubre de 2023

 

Margeners de Guissona: 2 pilars de 4, 4 de 7, 3 de aixecat per sota carregat, 5 de 6, pilar de 5 aixecat per sota, 2 pilars de 4 i pilar de 4 amb folre de canalla

 

Nens del Vendrell: pilar de 4, 5 de 7, 4 de 7 amb agulla, 4 de 7, 3 pilars de 4

 

Castellers de la Sagrada Família: 2 pilars de 4, 4 de 7, 3 de 7, 5 de 6, 2 pilars de 4

 

Minyons de Terrassa: 2 pilars de 4, 3 de 8, 4 de 8, 5 de 7, vano de 5 i 2 pilars de 4