Actuació a Vilanova del Vallès

Vilanova del Vallès.- Aquest diumenge 24 d’agost hem tingut la primera actuació després de la nostra estada al País Basc. Ha estat a Vilanova del Vallés en motiu de la seva Festa Major, amb la colla de la capital del Vallés Oriental, els Xics de Granollers.

Hem començat l’actuació fent un pilar d’entrada. Tot seguit en primera ronda, hem fet un 4 de 6, que mostrava que no portàvem gaires camises a plaça tot i la bona sensació que ens havia quedat de l’últim assaig que vam fer. En segona ronda hem portat el 3 de 7, que assolim sense problemes com estem acostumats. N’és destacable l’estrena d’una enxaneta.

L’últim castell ha estat un 3 de 6 per sota amb canvis al tronc i també a la pinya. Les rengles han pujat alhora i no hi ha hagut dificultats tot i les novetats. Ens podem plantejar perfectament posar-hi un pis més de cara a Festa Major, que ens espera d’aquí 15 dies, però caldrà treballar a assaig l’última pujada, la més difícil de totes a causa del pes que s’ha d’aixecar.

En ronda de pilars, un pilar de 5 amb l’estrena de la terça. Un més descarregat! Ja tenim més alineacions com per a poder-ne portar 2 a plaça, almenys a nivell de tronc.

Els amfitrions, els Xics de Granollers, per la seva part es preparen per la seva Festa Major de la setmana vinent i tot just tornen de vacances. Aquest any, han recuperat la torre de 8 amb folre després de 15 anys i en l’actuació d’avui ens han deixat entreveure i veure les seves intencions. En primera ronda, un 3 de 7 que tenen totalment assolit i que potser la setmana vinent encaren amb un pis més o alguna estructura superior. En segona ronda, una torre de 7, ens fa posar una mica nostàlgics recordant la nostra. Ben treballada, molt maca. Si tot va bé, la setmana vinent tindrà un pis més, el demana.

Per acabar, un castell de la gamma alta de 7, el 5 de 7. Bons castells per haver tornat de vacances i que auguren una bona actuació per la setmana vinent.

En ronda de pilars, un pilar de 4 al balcó de l’Ajuntament. Tot seguit han fet una prova de torre de 8 amb folre fins a dosos que s’ha mostrat ferma en tot moment. Dóna bones sensacions per portar-la a plaça.

Aquesta es l’última actuació que fem abans de la nostra Festa Major. Tenim ganes de veure la gent que divendres va venir a assaig perquè hi havia un bon caliu per fer bons castells. Volem que Guissona senti seus els castells que fem i els hi doni importància. Que tothom senti els #ResSenseTu i portar castells de la gamma alta de 7. I últim però no menys important, encomanar l’alegria que es respirava al País Basc als que ens envolten i fer castells junts.

 

Xics de Granollers: 2 pd4, 3d7, 2d7, 5d7, pd4 al balcó
Margeners de Guissona: pd4, 4d6, 3d7, 3d6ps, pd5