Actuació a Sant Climenç de Pinell

St. Climenç de Pinell (Solsonès).- Aquest dissabte 23 de maig del 2015 a la tarda els Margeners de Guissona s’han desplaçat al poble de Sant Climenç de Pinell per participar per tercera temporada a la Festa Major d’aquest poble juntament amb els amfitrions, els Castellers de Solsona. L’actuació va tenir lloc a la pista poliesportiva del poble.

Els Margeners de Guissona es van desplaçar al poble del Solsonès amb no tantes camises com en les actuacions anteriors d’aquest principi de temporada, i amb les intencions clares de fer una actuació tranquil·la de castells de 6 on estrenar forces castellers tant a canalla, com a troncs, com a diverses posicions de la pinya.

Després dels pilars de presentació, els primers en actuar van ser els Margeners de Guissona amb un tranquil 4 de 6. A segona ronda els de la Segarra van estrenar una estructura que encara no havien fet aquesta temporada, el 3 de 6 amb agulla, quiet i segur. Per tancar la ronda de castells els de la camisa marró van tornar a fer un 4 de 6, diferent en el tronc al de la primera ronda, al qual haurien volgut posar una agulla al mig, però que no va ser possible per manca de camises. Van finalitzar la seva actuació amb un pilar de cinc molt segur.

La colla solsonina, amb més camises que les habituals en aquest principi de temporada, va poder portar a plaça 3 castells de 6. Van començar amb un 3 de 6, que va quedar en intent desmuntat per indecisió de la canalla. En la ronda de repetició van descarregar una treballada torre de 6, la tercera de la temporada, que els va donar ànims i confiança per afrontar les dues rondes següents. En segona ronda van tornar a afrontar el 3 de 6, aquest cop descarregat amb força tranquil·litat. I en tercera  ronda van descarregar un 3 de 6 amb agulla. Per acabar van fer un pilar de 4.

En acabar l’actuació les dues colles van gaudir del tradicional sopar de torrades amb botifarra que els organitzadors de la festa ofereixen a les dues colles.

Amb aquesta actuació els Margeners de Guissona tanquen el primer tram de la temporada, i afronten dues setmanes sense actuació però amb molta feina a fer als assajos, per tal de ratificar aquest gran inici de temporada. Els propers mesos i les properes actuacions serviran per consolidar els castells ja fets a plaça i seguir treballant en castells superiors, i de ben segur, fer d’aquesta una gran temporada pels de la camissa marró.

 

Margeners de Guissona: p4, 4d6, 3de6a, 4de6, p5

Castellers de Solsona: p4, id 3d6, 2de6, 3d6, 3d6, p4