Actuació a Igualada

Igualada (Anoia).- Aquest diumenge ha estat un dia important a nivell intern de la nostra colla. L’actuació a Igualada es plantejava com la primera diada de la temporada que portàvem a plaça tres castells de 7. Així, amb més efectius que les darreres diades, podíem plantar el tres de set amb agulla, el quatre de set i el tres de set.

L’actuació a Igualada, a la plaça Pius XII, s’ha fet en motiu de la Festa de Can Tabola, el local dels Moixiganguers d’Igualada i els hem acompanyat juntament amb els Castellers de Lleida.

En primera ronda, hem estrenat enguany el tres de set amb el pilar (o agulla), amb canvis i novetats a nivell de pinya i tronc. No ens ha presentat molts problemes, però si, nervis i alegria per poder-lo fer, ja que en alguna actuació no podíem pensar un castell de set i mig per manca de camises.

Havent fet la feina bé en primera ronda, la segona no ha estat cap problema. El quatre de set va ser un “apreta més per aquí” i “no apretis tant” que s’acompanya d’un moviment típic del qui ja el té assumit però que li cal rodatge per les places. Esperem poder-lo portar arreu.I acabant l’actuació, un tranquil tres de set amb bones mides i amb la facilitat que normalment hem tingut.

Cal destacar el paper dels amfitrions, els Moixiganguers d’Igualada, que s’han plantejat una diada de màxims i que han complert. En primera ronda, el quatre de vuit amb bellugueig però que ja han portat més d’una vegada aquest any i que ha estat molt important el descarregar-lo per emprendre el gran repte que ha arribat a segona ronda. Sense haver fet el tres de vuit, els morats han volgut assaltar la gamma alta de vuit, fent una torre de vuit amb folre. Ha pujat amb tremolor però que s’ha aguantat fantàsticament per la feina dels quarts que no han afluixat. Durant la baixada, hi ha hagut un moment d’inestabilitat a l’alçada de les quintes que no han pogut parar, de manera que ha quedat només carregada.

Per acabar, un nou de set amb una sola enxaneta, mostrant que són una colla amb molts efectius i amb ganes de créixer.

Els Castellers de Lleida no tenen una temporada tan dolça. Han començat amb dos intents desmuntats de cinc de set, prou macos per coronar-se tot i que la canalla s’ha fet enrere. Amb la primera ronda perduda, en segona han fet una perfecta torre de set, que demana un pis més. Després, un castell amb agulla, el quatre i per acabar han tornat a atacar el cinc de set, i que aquesta vegada han descarregat.

En ronda de pilars, ens hem decantat pel pilar de cinc, Moixiganguers han fet tres pilars de cinc i Castellers de Lleida un vano de cinc.

A nivell de colla, cal dir que l’actuació ha estat un alè d’aire fresc que ens aporta de nou moltes ganes de fer castells, de ser una colla de set i de ser una colla que cuida i fa sentir important a tothom qui ve. Ens hem de creure, hem de veure el gran potencial que encara tenim, que som joves i es passa moments de tot, que cal assumir-los i recuperar-se’n. I ho farem.

 

Moixiganguers d’Igualada: 2pde4, 4d8, 2d8fc, 9d7, 3p5

Castellers de Lleida: 2p4, 5d7id, 5d7id, 2d7, 4d7a, vd5

Margeners de Guissona: 2p4, 3d7a, 4d7, 3d7, p5