VIII Diada

Guissona, 2 de novembre del 2014.- Aquest any el cap de setmana de la nostra VIII diada era especialment important. Després d’una temporada en que vam començar bastant fluixos i curts de camises en moltes actuacions, tornàvem a recuperar forces, energia i motivació, fet que implica més gent i, conseqüentment, castells més grans, fins a tocar el nostre sostre particular.

Dissabte vam fer diverses activitats, entre elles una actuació de vigílies amb els Falcons de Capellades. Vam fer castells “divertimento”, que fem només a plaça nostra i per provar coses noves. En aquest cas, la canalla va començar fent pilars de 2, una gran fila, mostrant que tenim un futur assegurat; després va arribar el castell de dones, aquest any un 3d5 per sota, que demanava un pis més; i també les pinyes van voler ser les protagonistes i ho van aconseguir fent una torre de 6 amb folre, prou parat per no estar acostumats a fer aquesta pinya extra. Anant tancant l’actuació, vam fer una cercavila fins la plaça de missa i allà un pilar de 4 per sota. Després ens esperava una mica de sopar al local, seguit d’un espectacle de màgia i monòlegs, que ens van deixar apunt per l’endemà.

I per fi arribava diumenge, el dia esperat per tots. Ens acompanyaven la Jove de Barcelona i els Vailets de l’ Empordà. Les dues formacions més joves que nosaltres, fundades el 2010 i el 2012 respectivament, ens van portar castells de 7. Margeners vam entrar amb 4 pilars de 4. I a la primera ronda el carro gros, el 4d8 de sortida, senyal de la confiança que li tenim a aquest castell. Dels 4 que hem portat a plaça i hem descarregat, aquest ha estat el més parat de tots i el més “senzill”. La colla se’l creia i sabia que els assajos havien anat molt bé com per fer-lo amb tota la confiança del món. I així va ser. Molt parat i ferm fins la carregada, ens va permetre mantenir-lo quan a la descarregada es va anar deformant un mica als pisos superior. A segona ronda, va arribar el 7 de 7, estructura que va néixer anys enrere en la nostra colla per crear un castell a mig terme del 5 i del 9. Tot i desfigurar-se una mica, no va tenir majors complicacions i el vam descarregar amb força tranquil·litat. Per acabar, ens faltava la torre de 7. No la descarregàvem des de la Diada 2012, i per tant li teníem moltes ganes. Així doncs, amb uns canvis al tronc i amb forces i ganes de lluitar la descarregada, va arribar la nova torre de 7 de camisa marró. Això va fer esclatar l’eufòria. Tornàvem a tocar el nostre sostre, quan uns mesos enrere no crèiem que ens ho poguéssim plantejar. Per acabar en ronda de pilars, 3 pilars de 5, tot i que un va quedar en intent.

La Jove de Barcelona, segurament amb menys camises de les desitjades, van començar la seva actuació amb un pilar de 4 d’entrada. En primera ronda van alçar un parat 3de7, demostrant que li tenen la mida presa. Van continuar amb a segona ronda amb el 4de7, demostrant un que els castells bàsics de 7 els tenen més que consolidats. A tercera ronda van descarregar el 4de6a, que de ben segur que amb algunes camises més a plaça l’haguessin pujat un pis. Per acabar, a la ronda de pilars, van fer 2 pilars de 4.

Per la seva banda, els Vailets de l’ Empordà van començar l’actuació amb 3 pilars de 4. A primera ronda van descarregar un 4 de 7, el sisè de la temporada. A segona ronda van apostar pel 4de7a, molt treballat a la descarregada i que va patir quan el pilar es va quedar sol, però que van saber treballar i descarregar. A tercera ronda van intentar el 3de7, però molt remenat massa   aviat, van decidir tirar-lo avall. En ronda de repetició van apostar per un ferm 2de6.

Llavors ja arribava el moment de celebrar la remuntada que havíem fet, el retorn de motivació a la colla, l’entrada de gent nova… La farola va entrar en escena per acompanyar-nos mentre cantàvem la nostra cançó i mostrar la nostra felicitat.
Tot això va anar seguit de l’entrega d’obsequis a les colles que ens havien acompanyat en un dia molt important per nosaltres. I no és menys que agrair-los que portessin els seus castells des de Barcelona i l’ Empordà a la Segarra. La festa seguia amb el dinar i passi de vídeo amb l’actuació que ens tornava a posar els pèls de punta i ens confirmava que hem recuperat l’essència margenera.

 

Margeners de Guissona: 4 pd4, 4d8, 7d7, 2d7, 2 pd5 i ipd5

Colla Jove de Barcelona: pd4, 3d7, 4d7, 4d6a, 2 pd4

Vailets de l’Empordà: 3 pd4, 4d7, 4d7a, id3d7, 2d6


Comments (1)

  • M 06/11/2014 - 10 anys ago

    Som grans! 🙂

Els comentaris estan tancats.