VIII Aniversari

Guissona (La Segarra).- La jornada ha començat amb un cel ennuvolat i amb amenaça de pluja. De mica en mica, la plaça s’ha anat emplenant de camises dels castellers de Berga i dels d’Esparraguera, com també els margeners hem anat omplint la plaça de color marró.

Un cop enfaixats, s’ha cantat la pinya dels 2 pilars de 4 que han donat el toc de sortida a l’actuació. Hem encetat les rondes de castells amb un 4 de 7 ferm que ha deixat descobrir un magnífic pilar, tot i l’estrena a troncs.

En segona ronda, hem encarat el gran objectiu de la diada, el 2 de 7. En els últims assajos, s’ha treballat fort, buscant la tècnica i la pràctica i avui a plaça s’ha vist. El castell ha pujat amb confiança i serenor tot i que a la baixada s’ha notat una mica el nervi, no s’ha vist perillar en cap moment. Així, hem assolit la torre més matinera de la nostra història.

Amb la feina feta, la tercera ronda no deixa de ser menys important. El 3 de 7 per sota, ens havia caigut en l’actuació anterior, però que en cap moment li havíem perdut la confiança. Amb ofici i treball i concentrats en la feina, hem descarregat el tercer de la temporada.

Hem acabat amb un vano de 5 i amb moltes ganes de cantar i ballar la nostra farola.

De les colles que ens han acompanyat, Berga ha realitzat un 4 de 7, un 4 de 6 amb agulla, una torre de 6 i 2 pilars de 4. Per altra banda, els de color bordeus, els d’Esparraguera ens han portat un 3 de 7, un intent desmuntat de 4 de 7, després han completat el 4 de 7 i finalment un 5 de 6 i un pilar de 5.

Després de l’èxit de la festa del Margenet, el nostre capgròs, i de la grandiosa actuació, sent la millor actuació de Sant Jordi de la nostra història, esperem arribar a Tarragona i a Mollerussa amb un bon gruix d’efectius i grans castells. Els assajos decidiran el que acabem portant a cada plaça, per tant, depèn de tu!

 

Castellers de Berga: pd4, 4d7, 4d6a, 2d6 i 2 pd4

Castellers d’Esparreguera: pd4 3d7, id4d7, 4d7, 5d6 i pd5

Margeners de Guissona: 2 pd4, 4d7a, 2d7, 3d7ps i vano de 5