Nit del Tararot 2016

Tàrrega (Urgell) – Aquest passat dissabte 14 de maig del 2016 els Margeners de Guissona van actuar per sisè any consecutiu a la Nit del Tararot de Tàrrega. Aquesta vegada els van acompanyar els Torraires de Montblanc.

Va ser un dissabte intens per a la colla de la Segarra, ja que abans de desplaçar-se cap a Tàrrega van participar de dos actes a Guissona. A les 17h van fer un taller de castells dins dels actes de la Fira de Colors, que es celebra cada any per aquestes dates. I a les 18h van participar de la celebració del Centenari de la U.E. Guissona, on hi van fer un 3de6 i un pilar de 4 amb bandera de l’equip local.

A les 21h arribaven a la capital de l’ Urgell uns 90 margeners disposats a gaudir de la festa. Però abans van poder gaudir del sopar que cada any els ofereix l’organització. Sota un cel amenaçador i per culpa d’algunes gotes que van fer retardar el començament, a les 23:30 aproximadament començava la Nit del Tararot. Una festa cultural on hi participen un munt d’entitats de Tàrrega i d’altres pobles, i que ha anat creixent any a any, convertint-se en un dels principals actes de la Festa Major. Amb la plaça plena de gent, van anar desfilant cadascuna de les diferents entitats, tot enllaçat per un fil conductor que explica la “rivalitat” entre els dos barris de la capital de l’ Urgell (barri del Carme i barri de la Mercè), representats pels colors blanc i vermell.

Al seu moment, les dues colles castelleres participants van entrar a la plaça amb els respectius pilars de 4 caminats, desplegant cadascú una bandera del barri al qual representaven. Ja al mig de la plaça plena de gent, cada colla va fer el seu castell simultàniament. Els Margeners de Guissona van fer un 3de6a, i els Torraires de Montblanc un 3de6.  Per acabar la seva actuació, les dues colles van fer, també de forma simultània, un pilar de 4 al balcó.

Amb aquesta actuació, la colla de la Segarra encara una setmana important per als de la camisa marró. I és que el diumenge 22 de maig es desplaçaran a Mollerussa per actuar dins dels actes de la Festa Major, una actuació important dins del seu calendari. Dels assajos d’aquesta setmana en dependran els castells que hi puguin portar.

 

Margeners de Guissona: pd4cam, 3d6a, pd4 al balcó

Torraires de Montblanc: pde4cam, 3d6, pd4 al balcó