MOLLERUSSA MON AMOUR.

Mollerussa, diumenge 21 de maig de 2023.

Un any més els Margeners de Guissona fan castells a la Plaça de l’Ajuntament de Mollerussa, on són qui els organitzen en conveni amb l’ajuntament de la ciutat. La Colla Jove de l’Hospitalet i els Malfargats de Pallars són les altres dues colles convidades.

Es demostra l’estimació que els Margeners tenen per aquesta actuació, fora de la vila de Guissona però en plaça de la colla de la Segarra, per la quantitat de camises marrons desplaçades fins a Mollerussa. Els Malfargats, amb menys efectius, però amb bona presència en tractar-se d’una actuació de circumstància a la qual d’inici no estàvem convidats, van cobrir notablement l’absència dels Castellers de Cerdanyola que no van poder assistir. Finalment, la Colla Jove de l’Hospitalet amb poca quantitat de castellers van quedar limitats presentant únicament pilars de quatre en l’actuació.

La Diada Castellera, promoguda amb motiu de la festa major de la ciutat capital de la comarca del Pla d’Urgell, va començar amb quatre pilars de quatre alçats de manera simultània poc abans de migdia: Un pilar de quatre per part dels de la camisa verda provinents de l’Hospitalet, dos pilars de quatre per part dels castellers de la Segarra vestits de marró i un pilar de quatre dels fillols dels margeners i castellers de Pallars amb les flamants i de poc estrenades camises de color groc.

L’ordre de les rondes de castells van quedar establertes sent els Margeners de Guissona qui executaven primerament, a continuació els Malfargats de Pallars i per finalitzar la Colla Jove de l’Hospitalet.

En primera ronda: Els de Guissona van portar a bon terme el primer tres de set fora casa des de fa més de 1300 dies, que era un objectiu a assolir. Els de Pallars van alçar la mateixa estructura que els margeners amb un pis menys i els de l’Hospitalet van fer un pilar de quatre. En segona ronda: Els de la camisa marró van construir un cinc de sis que feia més de 2045 dies que no es feia fora de casa. Els grocs una torre de cinc i els verds un pilar de quatre amb figuereta. En tercera ronda: Els Margeners de Guissona van alçar un quatre de sis amb agulla. Els Malfargats de Pallars van fer tres pilars en ventall, dos de tres i un de quatre, i la Colla Jove de l’Hospitalet va fer un pilar de quatre.

Finalment i com a pilars de sortida: Els Margeners de Guissona van fer un pilar de cinc al balcó i entrada a l’ajuntament de l’anxaneta, quarta i terça. Posteriorment i de manera conjunta, els Malfargats de Pallars van aixecar tres pilars en ventall, dos de tres i un de quatre i la Colla Jove de l’Hospitalet un pilar de quatre.

Margeners de Guissona: 2pd4, 5d6, 4d6a, 3d7, p5 al balcó.
Malfargats de Pallars: p4, 3d6, 2d5, p3-p4-p3, p3-p4-p3.
Colla Jove de l’Hospitalet: p4, p4, p4, p4, p4.

Els Margeners de Guissona van celebrar l’actuació feta, fruit del treball, amb el ball i càntic de La Farola que també va vindre a plaça amb l’autobús. La propera actuació dels Margeners serà a l’Hospitalet de Llobregat amb els castellers d’aquesta ciutat, tornant l’intercanvi d’aquesta actuació, el migdia del 4 de juny a raó de la Festa Major de Santa Eulàlia.