MARGENERS A LA NIT DEL TARAROT

LES ALETES MARGENERES MÉS OVACIONADES DE LA TEMPORADA

Aquest dissabte 11 de maig, els Margeners de Guissona han participat, en el marc de la festa major de Tàrrega, a la Nit del Tararot. Aquesta festa, ja molt arrelada a la ciutat, suposa una actuació especial i diferent per als marrons perquè no té res a veure amb una diada castellera. La Nit del Tararot barreja elements de la cultura popular molt diversos com ara gegants, cavallets, dracs i castellers amb elements moderns quant a música i il·luminació. Tot Això vertebrat a través d’una antiga pugna entre el barri de la Mercè i el barri del Carme per esdevenir el millor barri, la converteixen en un espectacle intens, vibrant i participatiu. Una prova d’això és la plaça de la vila de Tàrrega plena de gom a gom, amb una multitud de gent amb ganes de gaudir i celebrar totes les comparses i actuacions. 

Així doncs, la colla segarrenca va entrar a plaça fent-se lloc entre la gent amb un pd4 caminat que va fer girar al mig de la plaça. Un cop desmuntat amb èxit va elevar un 3d6 amb agulla i un 3d6 molts ràpids i quasi sense pausa entre un i altre. Els Falconers de Barcelona, simultàneament, feien les seves tradicionals “pires”, intercalant construccions a dos punts diferents de la plaça amb els Margeners. L’atapeït públic celebrava eufòrica i sorollosament cada castell, provocant, sens dubte, les aletes més ovacionades de la temporada margenera.

La temporada dels Margeners no s’atura i espera torn la diada castellera de la Festa Major de Mollerussa que tindrà lloc el proper diumenge 19 de maig a la plaça de l’Ajuntament de la capital del Pla d’Urgell. Els acompanyaran els Castellers de la Cerdanya i els Vailets de Gelida. Des de fa anys aquesta és una data important al calendari margener. Per això, ja fa algunes setmanes que treballen de valent als assajos per a poder-hi portar les seves millors construccions. Una setmana d’assaig casteller fins a Mollerssa on els Margeners volen omplir els assajos amb el màxim nombre d’efectius i poder arribar-hi amb, almenys, dos castells de set. Som-hi Margeners!

 

Margeners de Guissona

Nit del Tararot (Tàrrega) 11-05-24

pd4 caminat

3d6a

3d6