Margeners a Euskal Herria

Ondarroa / Larrabetzu (País Basc).- Els dies 15, 16 i 17 d’agost, els Margeners de Guissona ens vam desplaçar a fer castells al País Basc.  Concretament vam participar a les Fiestas Patronales de Ondarroa i Larrabetzu.

El divendres 15 vam sortir de Guissona un centenar de margeners, acompanyats del grup de batukada local dels 1,2,3 KUA, així com gent de Guissona   i alguns membres de la colla dels Tirallongues de Manresa. En total més de 120 persones que vam arribar al migdia a Ondarroa i que, després d’un esplèndid dinar popular basat de bonítol fresc, vam participar en una cercavila juntament amb gegants i txaranga del poble. En diversos moments del recorregut vàrem fer: quatre pilars de quatre, torre de sis, tres de sis amb agulla, quatre de sis amb agulla, pilar de quatre per sota, tres de sis per sota, tres de set i pilar de cinc. Menció especial pel pilar de 5, on es va estrenar la Mar de terça. El públic va gaudir de valent i en alguns moments van participar encuriosits a les pinyes. A la nit, després del sopar, vam gaudir del castell de focs artificials i posteriorment marxar a dormir a Larrabetzu, següent etapa de la nostra gira.

Al matí del dissabte 16 vam realitzar un taller de castells a la plaça major amb molta participació de la població local. Grans i petits preguntaven encuriosits “què és això dels castells”, “com es fa”, etc i vam gaudir amb ells de ensenya’ls-hi el que fem. Després d’un gustós dinar amb bacallà al pil-pil i de gaudir de diverses competicions de jocs tradicionals, començàrem la nostra actuació. Envoltats de nombrós públic vam fer dos pilars de quatre, torre de sis, tres de sis amb agulla, tres de sis per sota i tres de set. Tant el públic com els castellers vam gaudir d’allò més amb l’intercanvi d’experiències. Això es va poder comprovar per la nit, quan tots junts vam gaudir del ball de festa major en el que hi hagué algunes danses tradicionals basques, les quals vam intentar aprendre, amb més o menys encert.

Aquesta gira dels Margeners de Guissona ha estat una gran experiència per a tots, i de ben segur servirà d’empenta per al gran moment de la temporada d’aquí a tres setmanes en la festa major de Guissona.

 

ESKERRIK ASKO ONDARROA I LARABETZU!!!!

 

Ondarroa: 2pd4, 2d6, 3d7, 3d6ps, 3d6a, pd5, 4d6a, pd4ps, 2pd4

Larrabetzu:  2pd4, 2d6, 3d6a, 3d6ps, 3d7


Comments (3)

 • Sanmi 19/08/2014 - 10 anys ago

  Tres dies sensacionals en la vostra companyia… gràcies Margeners per acollir-nos al parell que vam venir de Manresa… amb vosaltres sempre fem bon equip!!!!

  una abraçada i ens veiem a plaça!!!!!

  • barrusca 19/08/2014 - 10 anys ago

   Gràcies a vosaltres per venir a ajudar-nos i a disfrutar del gran viatge. Esperem poder compartir-ne més. Ens veiem a plaça!

 • Anònim 05/09/2014 - 10 anys ago

  Agradecidos por venir a Euskal Herría y compartir con nosotros las fiestas de Ondárroa, el veros fué una experiencia bonita que no se olvida facilmente ya que vuestra actuación gustó muchisimo a la gente y espero que volvaís en otra ocasión. Eskerrik asko.

Els comentaris estan tancats.