FM Cervera 2016

Cervera (La Segarra).- Aquest passat diumenge 25 de setembre a les 18:00, els Margeners de Guissona es van desplaçar fins  la capital de la Segarra per actuar en el marc de la Festa Major. En aquesta ocasió van ser acompanyats pels Castellers d’Esplugues (coneguts com a cargolins) i els Tirallongues de Manresa. Especial agraïment a l’esforç que va fer la colla manresana per venir a actuar, ja que amb pocs dies es van poder organitzar i suplir una baixa d’última hora.

Sota una amenaça de pluja però que al final no va fer acte de presència, a les 18:00 i a la plaça major, les 3 colles alçaven els respectius pilars d’entrada amb els quals es donava per iniciada l’actuació: 2 pilars de 4 per part de les dues colles convidades, i 1 pilar de 4 per part de la colla marró.

Van obrir plaça els Margeners de Guissona amb un tranquil però una mica dinàmic 3de7 (tot i no perillar en cap moment, el tronc tampoc va parar quiet). Per la seva banda, els Castellers d’Esplugues també van realitzar a primera ronda un parat 3de7. I per no ser menys, el castell de sortida de la colla manresana també va ser el 3de7, també realitzat amb molta tranquil·litat.

A segona ronda, la colla marró va tirar amunt el 4de7. El castell ja va començar no gaire bé de mides, i a l’entrada de dosos, van decidir tirar-lo avall per no evitar una possible caiguda. Per tant, va quedar en intent desmuntat. Per la seva banda, els cargolins també van elegir el 4de7 com a segon castell. Aquest va pujar tranquil i bé de mides, demostrant el domini que tenen en aquesta estructura. No en va, aquesta temporada ja han descarregat el 4de8, castell que de ben segur repetiran dissabte que ve al Concurs de Tarragona. En la repetició, els Margeners van tornar a apostar pel 4de7. Una mica millor de mides, però nerviós, el castell va anar pujant. I ja a la carregada, la desquadratura era evident. Tot  i així, la bona feina de la gent del tronc i de la pinya, va permetre descarregar-lo tot i el patiment. Per últim, els Tirallongues de Manresa van descarregar sense cap problema un 3de6a, demostrant el domini que tenen en aquesta estructura.

A la tercera ronda els Margeners de Guissona van realitzar un 5de6. Aquest castell sí, descarregat sense gaires patiments i amb força tranquil·litat. Igualment, els cargolins descarregaven també un plàcid 5de6, firmant així una actuació idèntica a la colla marró. I els Tirallongues de Manresa van descarregar també sense problemes un tranquil 4de6a.

A la ronda de pilars, els amfitrions es van despedir de la plaça amb un pd4ps. Els cargolins amb 2 pilars de 4. I la colla manresana ho va fer amb un pilar de 5.

Destacar el bon ambient i la bona col·laboració a les pinyes entre les 3 colles.

Ara la colla marró té una setmana sense actuació, que ha de servir per fer feina als assajos de cara a les dues últimes actuacions que els queda per acabar la temporada: a Cornellà d’aquí dues setmanes, i el dissabte 23 d’octubre per la seva Diada, on de ben segur intentaran acabar de la millor manera.

 

Margeners de Guissona: p4, 3d7, id4d7, 4d7, 5d6 i p4ps

Castellers d’Esplugues: 2p4, 3d7, 4d7, 5d6 i 2p4

Tirallongues de Manresa: 2p4, 3d7, 3d6a, 4d6a i p5