Festa Major de Santa Eulàlia

L’Hospitalet 2024, plaça d’estrenes margeneres

Crònica margenera de la diada castellera a l’Hospitalet de Llobregat del diumenge 2 de juny de 2024

Com l’any passat, els Margeners de Guissona van tornar a desplaçar-se a l’Hospitalet de Llobregat, amb motiu de la Festa Major del barri de Santa Eulàlia. Hi han estat convidats per la Colla Jove de l’Hospitalet, i també compartint plaça amb la Colla Castellera de Cerdanyola.

L’actuació va començar a dos quarts de dotze del migdia amb la jornada castellera a la plaça de Pius XII, començant les tres colles amb pilars de quatre, el de la colla local, però fou aixecat per sota.

Com a colla local, la Jove de l’Hospitalet fou la primera colla a alçar els seus castells. Van començar per un tres de sis amb agulla, van continuar amb tres de sis, i van acabar amb pilar de quatre en tercera ronda.

Els de la Segarra, van ser els segons a actuar. A la primera ronda van descarregar el tres de sis. A la segona ronda, van descarregar el tres de sis amb agulla, i a la tercera ronda van descarregar el tres de sis aixecat per sota. Cal dir que l’aixecada del tres de sis per sota ha estat molt lluïda, havent fet emocionar la plaça per la seva força visual. És un sentiment força merescut, ja que és una figura molt treballada pels de sang marró en els assajos fins que s’ha considerat prou ferma per dur-la a una actuació.

I per acabar, la colla de Cerdanyola del Vallès van ser els tercers a actuar. Van realitzar un tres de sis, un quatre de sis i un tres de sis amb agulla.

Per tancar l’actuació les tres colles van realitzar simultàniament els pilars de sortida, constant de pilars de quatre en cada colla, afegint-hi els del Vallès, dos pilars de 3 per fer un ventall.

La colla està molt orgullosa perquè, a banda del tres de sis per sota, ha estrenat també un anxaneta, una acotxadora, un segon i un dos. Les noves generacions venen amb il·lusió i van acabar una mica mullats en acabar l’actuació.

Ens hem de felicitar pel bon ambient de germanor i col·laboració de què hem gaudit les tres colles i de la bona acollida per part del públic assistent a la diada.

Salutacions cordials a la Colla Jove de l’Hospitalet i a la Colla Castellera de Cerdanyola pel cop de mà, mai més ben dit, a les pinyes. Fins a la pròxima actuació!

Com a punt final d’aquesta cònica, cal mencionar que el dia abans, els grallers i tabalers de la colla van participar en el toc de vermut de la festa de la Colla dels Diables Carranquers de Cervera. Com és habitual, les nostres gralles i tabals sempre estan a punt per animar les festes populars.

Resum de l’actuació de la Festa Major del barri de Santa Eulàlia de l’Hospitalet de Llobregat:
– Colla Jove de l’Hospitalet: pd4xs, 3d6a, 3d6, pd4, pd4
– Margeners de Guissona: pd4, 3d6, 3d6a, 3d6xs, pd4
– Colla Castellera de Cerdanyola: pd4, 3d6, 4d6, 3d6a, pd4 i 2pd3