Festa Major de Callús – Diada la Callusenca

LA CALLUSENCA DE CALLÚS.

Callús (Bages) diumenge 30 de juny de 2024.

Calor i enteranyinat el cel a la plaça del Doctor Vers de Callús en l’actuació castellera de diumenge a migdia que tanca el mes de juny.

Els de la Segarra, els Margeners de Guissona, acompanyaren a les colles del Bages, Tirallongues de Manresa, Castellers de Santpedor i Salats de Súria, en la primera diada anomenada La Callusenca, tot i que, no és la primera vegada que s’alcen castells en aquest indret.

Es va establir l’ordre i el sistema de “ronda ràpida” i després del parlament de l’autoritat s’iniciaren els pilars d’entrada que van ser un pilar de quatre per cada una de les colles.

Els Tirallongues de Manresa van alçar en primera ronda i despres d’un intent desmuntat de tres de set, un quatre de set més segur, en segona ronda van realitzar el tres de set que anteriorment havia quedat en intent i en tercera ronda una torre de sis. Es van acomiadar amb un pilar de cinc i tot seguit un pilar de quatre.

Els Castellers de Santpedor van fer en primera ronda un quatre de sis amb agulla, dos intents desmuntats de tres de sis amb agulla i a continuació un tres de sis, es van acomiadar amb un intent desmuntat de pilar de cinc i per acabar un pilar de quatre.

Els Margeners de Guissona van fer en primera ronda un tres de sis amb agulla, seguit d’un tres de sis en segona ronda i un tres de sis per sota en tercera ronda i es van acomiadar amb un pilar de quatre.

Els Salats de Súria van fer en primera ronda un tres de sis i un pilar de quatre a l’acabar.

Tirallongues de Manresa pd4, id3d7, 4d7, 3d7, 2d6, pd5, pd4.

Castellers de Santpedor pd4, 4d6a, id3d6a, id3d6a, 3d6, idpd5, pd4.

Margeners de Guissona pd4, 3d6a, 3d6, 3d6xs, pd4.

Salats de Súria pd4, 3d6, pd4.

Es tanca un intens cap de setmana amb diferents activitats castelleres i extracastelleres amb la mirada fixada en el cap de setmana que ve que serà quan els segarrencs es desplacin dissabte a Caldes de Montbui.