Els Margeners actuen a l’Hospitalet de Llobregat

Aquest diumenge 4 de juny al migdia, tres colles castelleres estaven convocades a l’Hospitalet de Llobregat amb motiu de la Festa Major del barri de Santa Eulàlia: els Castellers de Gavà, els Margeners de Guissona, i la colla amfitriona, la Colla Jove de l’Hospitalet; tenint lloc l’actuació a l’arbrada plaça Pius XII, cercant el centre de la plaça per elevar les seves construccions castelleres.

Malgrat ser la colla local, la Jove de l’Hospitalet comptava amb poques camises, el que va limitar la seva actuació. Van començar pilar de quatre. En primera ronda, van voler elevar un tres de sis que va quedar com a intent desmuntat, i en les següents dues rondes i també com a pilar de sortida es van limitar a fer pilars de quatre.

Els Margeners de Guissona van començar també amb un pilar de quatre i en les corresponents tres rondes van fer un tres de sis amb agulla, un tres de sis aixecat per sota i un tres de sis. Com a pilar de sortida van efectuar un pilar de cinc aixecat per sota.

Tant al 3d6a com al 3d6xs, els acotxadors s’estrenaven, igual que l’enxaneta del pd5xs. També un dels dosos del 3d6a era el primer castell que feia.

Els Castellers del Gavà també comptaven amb molt poques camises i només van fer dos pilars de 4 en primera i segona ronda.

Cal mencionar la bona col·laboració entre les tres colles en ajudar a les pinyes dels altres.

Amb l’actuació feta, la colla local va convidar a les altres dues colles convidades un pica-pica que va tenir lloc al proper parc de l’Alhambra on hi tenien lloc diferents actes de la Festa Major.

La pròxima actuació de la camisa marró de la Segarra tindrà lloc a d’aquí un mes, l’1 de juliol a Molins de Rei, convidats per la seva colla, els Matossers de Molins. Abans, els grallers estan convidats al toc del vermut de la festa dels Carranquers a Cervera el dissabte 10 al matí, i a més a més, com a activitat extracastellera, durant la tarda del 17 de juny, els Margeners organitzen una nova edició de l’Escalabirres davant del seu local.

Colla Jove de l’Hospitalet: pd4, id3d6, pd4, pd4, pd4
Margeners de Guissona: pd4 3d6a, 3d6xs, 3d6 i pd5xs
Castellers de Gavà: pd4 (primera ronda) i pd4 (segona ronda)