Diada de Festa Major (5 anys del bateig)

I quina diada, nois! Quina diada!

4p4, 3d7xs, 4d8, 2d7, 2p5

5 anys d’aquella presentació en societat, encara vestits de blanc i amb aquells castells de 6 amb poca tècnica. Margeners de Guissona saludaven al món casteller, desconegut per la gran majoria de nosaltres i del que ara sentim molt nostre. Si ens posem a mirar enrere, crec que cap de nosaltres hagués imaginat llavors una diada com la d’enguany.

Acompanyats de la Jove de Tarragona i dels Castellers del Poble Sec (moltes gràcies ambdós!) hem encarat una diada amb un gran assaig darrera. I es que Guissona es Guissona i ara encara hi ha nervis, però ho farem perquè volem ensenyar el que sabem fer.

L’actuació començava amb uns 4p4 per part nostra per començar. Començàvem atacant un castell que ja hem fet diverses vegades aquesta temporada, el 3d7xs. La veritat es que primer semblava que començaríem amb el 4d8, però es va canviar l’ordre ja a plaça. Seguint la tònica dels últims, va pujar ferm i l’última aixecada ja no sembla ser tan feixuga i patidora com havia estat.

A segona ronda, vam encarar tots nerviosos i inquiets el 4d8. Sabíem que les proves a assaig havien estat molt profitoses i que el teniem treballat per tant, havia d’anar bé i s’havia de descarregar. I tal dit, tal fet. El 4 va pujar prou aturat per ser una colla que el provava per 3a vegada (i el descarregava), i tot i que durant la descarregada es va haver de treballar una mica més, no va ser com els dos de l’any passat. Es va notar la feina, i que ja no era el primer, ni el segon que fèiem, sinó el tercer!

L’eufòria va anar augmentant a mesura que baixava el tronc. Els crits i neguit primer van esdevenir abraçades i algun que altre plor. Tots contents però la feina no s’acabava aquí.

Tercera ronda i últim castell. La torre. Les vegades que l’havíem fet durant la temporada havia quedat carregada i ens havia deixat mal gust de boca, per tant, o que quedi en intent i la repetim, o la descarreguem! Sabíem i sabem que la torre l’hem treballat bé fins al punt que l’hem descarregat a l’assaig perquè no s’entén com això no va bé a plaça, si està estupendu! 

I tant que estava estupenda! La vam descarregar tot i algun moviment que ens va fer patir a tots, es va recuperar bé! Ara si que podíem dir que estàvem davant d’una altra gran diada de la nostra història!

Per acabar, 2 pilars de 5 que es van descarregar sense cap problema.

La celebració va seguir al local on vam sopar i on posteriorment ens va acompanyar Jaume Barri (No tenim Déu, tenim Jaume Barri!) i també alguns castellers de la Jove i alguns del Poble Sec. Esperem que torni perquè va ser genial. Canalla petita i canalla gran vam quedar encantats.