Crònica de l’assemblea de la CCCC

Aquest passat dissabte 29 de març del 2014, en Xavier Palou i l’Albert Roca com a Cap de colla i President de la Colla Castellera Margeners de Guissona, respectivament, vam assistir a l’Assemblea General Ordinària de la Coordinadora de les Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), que es va celebrar a la localitat d’Esplugues.

L’Assemblea General Ordinària de la CCCC es celebra cada any a principis de temporada, i en ella s’hi tracten i voten temes relacionats amb la Coordinadora i que afecten a la totalitat de les colles, així com alguns temes més específics i concrets d’alguna colla en particular. També s’exposen les novetats de cada temporada referents al funcionament de la temporada, estudis i avenços fets per la Coordinadora, etc.

A l’Assemblea d’aquest dissabte hi van assistir més de 60 colles de les 88 que actualment consten com a adscrites a la Coordinadora (tenint en compte les colles ja existents i les que consten en vies de formació), fet que constata la importància que aquestes donen a la mateixa. Al començament es va fer referència a l’Acte de l’Assemblea anterior, per si algú volia revisar algun punt. També es van revisar els Pressupostos i Resultats Econòmics de la Coordinadora de l’any 2013. Però durant les prop de 4 hores que va durar l’Assemblea, la majoria de temes van anar relacionats (com no podia ser d’altra manera tractant-se de castells) amb el tema de la seguretat. Cal destacar la importància que els ponents de la Coordinadora van donar a aquest aspecte. Algunes de les novetats, com són el major control dels assajos i actuacions de les colles per part de la Coordinadora per tal d’assegurar les bones “praxis” i el bon ús de les mesures de seguretat, van encaminades a fer que les colles siguem cada cop més conscients de la seva importància. També té aquest propòsit la intenció per part de la Coordinadora de lligar la quota anual de cada colla a un variable en funció de les caigudes de cadascuna (tema en procés d’aplicació de cara a la temporada 2015). Es va fer també la presentació de les Jornades de Prevenció de Lesions en el Món Casteller, que tindran lloc el dissabte 10 de maig del 2014 a la ciutat de Barcelona. Altres temes que es van tractar van ser diferents acords de la Coordinadora pel seu bon funcionament, la inclusió de Colles Universitàries a la Coordinadora, el Pressupost per la Temporada 2014, el Programa de Treball 2014 de la Coordinadora per tal d’ajudar i facilitar les tasques a les colles, etc. I per últim la problemàtica presentada per la colla de Sant Vicenç dels Horts referent al seu nom.

En resum, creiem molt interessant i profitosa la nostra presència a l’Assemblea, ja que ens va permetre assabentar-nos en primera persona de les novetats per aquesta temporada, i d’aquesta manera poder-les transmetre i aplicar a la nostra colla.