Actuació al Born

Barcelona (Barcelonès).- La setmana anterior havíem anat fins a Igualada, en la que va ser una actuació de rodatge, talment com ho ha estat la del diumenge. Aquesta vegada, però ens vam desplaçar fins a Barcelona, concretament davant el Centre Cultural el Born, que ha acollit els actes principals relacionats amb el tricentenari.

Així doncs, la colla també amb baixes, s’enfaixa, en la que va ser una actuació amb 3 colles, nosaltres, els amfitrions, els Castellers de la Sagrada Família i els Castellers del Poble Sec.

La diada es va iniciar amb pilars d’entrada. Seguidament, a 1a ronda els amfitrions, van estrenar el seu primer 3 de 7 per sota d’aquesta temporada, fet que es va notar quan es va obrir la pinya. Els de blau cel, van portar un 4 de 7 amb agulla ben plantat, i pel que fa nosaltres, baixàvem nivell i vam començar amb un 3 de 6.

En segona ronda, els de color verd, van fer un 4 de 7 amb agulla, sense dificultats. Els del Poble Sec van fer un 5 de 7. Es nota que estan en bona forma i que poden encarar objectius superiors en un futur pròxim. Els de la Segarra, vam optar per un 3 de 6 amb agulla que no va suposar cap problema.

En tercera ronda, ja acalorats i anant-nos mullant de tant en quan, vam presenciar i col·laborar en els castells dels companys; un 5 de 7 per part dels de la Sagrada Família i un 4 de 7 per part dels del Poble Sec. Nosaltres, vam baixar un pis i ens vam quedar amb el 4 de 6 amb estrenes.

Per finalitzar la diada, i ja amb ganes de buscar l’ombra i poder lliurar-nos del sol, vam fer un pilar de 4 per sota. Les altres colles, van optar per pilars de 5 (1 en el cas de Sagrada Família i 2 per part del Poble Sec).

Per fi, podíem gaudir d’una estona d’aire més o menys fresc i amagar-nos de la calor que feia. Vam poder acomiadar-nos d’algun company que marxava durant una temporada esperant que torni aviat i continuï fent castells en la seva tornada. També vam poder visitar el jaciment del Born, que es troba en molt bon estat de conservació i que resulta impressionant per qualsevol que l’admira.

 

Castellers de la Sagrada Família: 3d7ps, 4d7a, 5d7, pd5

Castellers del Poble Sec: 4d7a, 5d7, 4d7, 2 pd5

Margeners de Guissona: 3d6, 3d6a, 4d6, pd4ps