Actuació al Born

Barcelona (Barcelonès).- El passat diumenge 3 de juliol els Margeners de Guissona es van desplaçar al barri del Born de Barcelona per actuar en motiu de les festes de Sant Pere acompanyats de la colla amfitriona, els Castellers de la Sagrada Família, i dels Castellers del Poble Sec.

A les 12 del migdia i amb un cel ennuvolat que els va acompanyar durant tota la jornada, les tres colles van encetar l’actuació amb els ja tradicionals pilars de benvinguda, les dues colles barcelonines amb 2 pilars de quatre cadascuna i els de la Segarra amb un.

La colla de camisa verda va obrir les rondes de castells plantant un 4d7 sense cap mena de problema, van continuar amb un 3d7ps que va fer embadalir al públic assistent, i per tancar les rondes de castells, un paradíssim 4d7a. En rondes de pilars van realitzar dos pilars de 4 simultanis.

Per la seva part, els bandarres van sortir amb un 2d7 que en la descarregada va patir del pis de quarts, però que van saber defensar fins a completar-lo, en segona ronda un 5d7 molt plàcid i, finalment, un 4d7a demostrant la gran gamma d’estructures que tenen assajades. A ronda de pilars van fer un vano de 5.

Finalment la colla de la Segarra, va començar portant a plaça una estructura molt exigent, com és el 3d6 aixecat per sota, en segona ronda i després de diverses setmanes sense poder-ho fer, van descarregar un 3d7 demostrant que tot i la falta de camises a pinya, el tronc és ferm, i van tancar amb un 4d6a sense cap mena de problemes. A la ronda de pilars, van ensopegar amb el pd5ps, que després d’una aixecada inestable, va cedir just en el moment de coronar-lo, quedant així en carregat.

D’aquesta manera, Margeners de Guissona tanca el primer tram de la temporada podent portar lluny de casa un castell de 7 i un aixecat per sota. La propera actuació de la colla marró no és fins a mitjans d’agost, temps que aprofitaran per descansar i d’aquesta manera tornar d’aquí a tres setmanes més forts i intentar recuperar el nivell mostrat durant anys anteriors.

 

Castellers de la Sagrada Família: 2 pd4, 4d7, 3d7ps, 4d7a, 2 pd4

Castellers del Poble Sec: 2 pd4, 2d7, 5d7, 4d7a, vano de 5

Margeners de Guissona: pd4, 3d6ps, 3d7, 4d6a, pd5ps (c)