Actuació a Vilafranca

Vilafranca del Penedès.- El diumenge 6 de juliol, en una jornada xafogosa, Margeners de Guissona es desplaçava a Vilafranca del Penedès en una actuació conjunta a la plaça Milà i Fontanals amb Xicots de Vilafranca, en el marc de la festa Vermouth & Castells de la colla vilafranquina.

Els primers a encetar l’actuació van ser els Xicots de Vilafranca, amb un set de set amb bones mides tot i que amb algun bellugueig al pas de les enxanetes. Un castell, el set de set, creat el juliol del 2009 per Margeners de Guissona i que cada vegada adopten més colles, mostra de la seva acceptació en el món casteller. En segona ronda, els vilafranquins van exhibir un bon saber fer amb la torre de set i tancaven l’actuació amb un cinc de set molt solvent.

Pel que fa a Margeners, en primera ronda la colla alçava un ferm tres de set, ràpid, àgil i sense complicacions, amb la facilitat que exhibeix la colla marró en aquest castell, al qual feia només una setmana ja van poder posar-hi el pilar, el primer d’aquesta temporada. En segona ronda, la colla portava a plaça un paradíssim quatre de sis, amb novetats al tronc, que es va descarregar amb molta solvència. L’última ronda finalitzava amb un tres de sis amb l’agulla i Margeners tancava l’actuació amb un pilar de cinc executat amb molta rapidesa.

Fora d’actuació, Xicots de Vilafranca va fer una prova de torre de vuit folrada que, després d’alguns dubtes, va poder pujar fins a quints amb força placidesa, i que fa pensar que la colla comença a caminar amb fermesa cap a reptes superiors.

El diumenge 6 de juliol podia semblar un dia qualsevol pels Margeners de Guissona. Però no ho era. La colla no anava a fer la millor actuació de la seva història ni portava en cartera castells especials, però als ulls de cada Margener s’hi llegia la il·lusió de qui se sap vencedor després de la tempesta. Després de la taula rodona que va organitzar la colla el divendres 4 de juliol, Margeners és conscient que afronta un moment complicat, amb falta de camises que fan llunyans alguns somnis assolits en el passat. Però la colla està decidida a remuntar i, més enllà del que faci a plaça, ha quedat pal·lès que la vida interna de Margeners és més forta que mai. Cal, doncs, aprofitar aquesta força, que està en l’ADN de Margeners.

 

Xicots de Vilafranca: 7d7, 2d7, 5d7 i pd5

Margeners de Guissona: 3d7, 4d6, 3d6a i pd5