Actuació a Súria

Súria (Bages).- Els Margeners de Guissona han participat a la diada castellera que aquest cap de setmana s’ha realitzat a Súria en el marc de la festa major d’aquesta població del Bages, juntament amb la colla local i els castellers d’Andorra.

Abans de desplaçar-nos a Súria, la colla va participar al cercavila del Carnaval de Secà de Cervera, oferint un lluït pilar de quatre.

Els Margeners van sortir amb dos pilars de quatre de presentació, amb estrenes, per tot seguit començar en primera ronda amb un quatre de set molt ben plantat i lleuger, per tal de poder pujar-lo un pis ben aviat. En segona ronda van fer, per primer cop aquesta temporada, un tres de set amb l’agulla, ràpid i ben executat. A tercera ronda un cinc de sis que demana aviat tornar a pujar-lo un pis com ja varem fer al inici de temporada. I per acabar, un espectacular pilar de cinc per sota.

Els salats de Súria varen realitzar la seva millor actuació de la temporada. Amb dos castells de set a les dues primeres rondes, el tres i el quatre de set, i un cinc de sis en tercera ronda, tots una mica remenats però mol ben defensats. Al inici un pilar de quatre i, al final un pilar de cinc molt maco.

Els castellers d’Andorra varen fer la millor actuació de la seva curta historia. Encara no tenen tres mesos des del bateig i a Súria van fer el primer pilar de cinc, molt lluitat, i que va fer vibrar als presents. Els seus castells, un tres de sis a l’inici, seguit d’un quatre i un tres de sis amb el pilar, van estar plens de nervis i inseguretats, típiques de les colles primerenques, però que auguren un bon futur a aquesta colla del país veí.

Amb aquesta actuació, els Margeners tornen a dominar els castells de set i segueixen el seu treball tot preparant una gran actuació per la festa major de Guissona a principis de setembre. La propera actuació serà d’aquí a quinze dies a Andorra en el marc d’una estada d’intercanvi que faran amb els castellers d’Andorra durant tot el cap de setmana.

Margeners de Guissona: 2 p4, 4d7, 3d7a, 5de6, pd5ps

Castellers de Andorra: pd4, 3d6, 4d6a, 3d6a, pd5

Salats de Súria: 2 p4, 3d7, 4d7, 5d6, pd5