Actuació a Sabadell

Sabadell (Vallès Occidental).- En motiu de la celebració de l’actuació de vigílies de la 22ena Diada dels Castellers de Sabadell, els Margeners de Guissona ens hem desplaçat fins a la capital del Vallès Occidental, on hem compartit plaça amb els amfitrions, els saballuts i l’altra colla convidada, els Castellers de Castellar del Vallès, també coneguts amb el sobrenom de capgirats.

L’actuació s’ha dut a terme a la plaça del Mercat i ha començat amb els tradicionals pilars d’entrada per part dels saballuts i dels Capgirats. Els Margeners no els hem realitzat ja que per temes relacionats amb el transport hem arribat a plaça més tard.

La primera ronda ha estat encetada pels castellers de Sabadell amb un tres de vuit molt sòlid i ferm que s’ha completat sense cap complicació. A continuació els Margeners han descarregat un tres de set de postal que no ha perdut les mides en cap moment i que presentava estrena de l’acotxador. Per tancar ronda, els castellers de Castellar han descarregat el tres de sis.

El quatre de vuit dels saballuts ha donat inici a la segona ronda. Els de la camisa marró hem descarregat el tres de sis per sota. Estructura que ha patit en la última aixecada però que hem sabut redreçar-lo a temps per tal d’aconseguir la descarregada. Els capgirats, per la seva part han descarregat el tres de sis amb el pilar després d’haver-ne fet un intent desmuntat previ.

La tercera i última ronda, els amfitrions han acabat la seva ronda de castells amb un plàcid 7d7. Els Margeners, per la nostra part, hem elegit com a últim castell el quatre de sis. Mateixa estructura que han descarregat els Castellers de Castellar.

L’actuació no s’ha donat per finalitzada fins que les tres colles no han alçat els seus respectius pilars de cinc de comiat. Per la seva part, la canalla dels saballuts han fet un pilar de 4 amb folre.

Tot i les poques camises desplaçades, hem pogut portar un castell de 7 lluny de casa, fet que valorem positivament però insuficient per l’alçada de temporada en què ens trobem. El dissabte vinent ens desplaçarem fins a Berga, on serà l’última actuació abans de la 9ena Diada de la colla. Així doncs, recordem la gran importància de l’assistència d’aquestes dues setmanes per a poder realitzar els nostres objectius.

 

Castellers de Sabadell: 3d8, 4d8, 7d7, p5.

Margeners de Guissona: 3d7, 3d6ps, 4d6, p5.

Castellers de Castellar del Vallès: 3d6, id3d6a, 3d6a, 4d6, p4.