Actuació a Pallerols

Els Margeners participen en la Festa Major de Pallerols

El passat 29 de juliol, en el marc de la Festa Major de Pallerols, els Margeners de Guissona, actuant com a colla amfitriona, i els Castellers de Barcelona van participar en l’actuació castellera que des de l’any passat se celebra en el marc de la Festa Major del nucli segarrenc.

Després del pilar de 4 d’inici, els de la Segarra van descarregar sense problemes un 3 de 6. En segona ronda, van decidir-se pel 3 de 6 aixecat per sota, castell que va delitar el públic assistent per la seva aparent fragilitat, tot i que els de la camisa marró el fan assíduament i esperen poder-lo aixecar un pis més abans no s’acabi la temporada. A continuació, el castell escollit va ser el 3 de 6 amb agulla, que van aprofitar per estrenar canalla nova. Aquest últim, esperen poder-lo completar, de 7 pisos, en la festa major de Guissona a principis de setembre, sempre i quant la colla respongui a les crides pels assajos, i se’n pugui fer proves de qualitat  -segons comentava el cap de colla a plaça-. Van tancar l’actuació amb un pilar de 4 sense complicacions.

Pel que fa als Castellers de Barcelona, després dels 2 pilars de 4 d’inici, van decidir començar l’actuació amb el 4 de 7. A continuació, el mateix castell, aquest cop però, amb el pilar al mig. Amb un tronc i un pilar lleuger, tot i mostrar-se ferm en la pujada, en el moment de deixar el pilar, els segons van haver d’agafar-lo per tal d’evitar una caiguda. Per tal de donar aire a l’estructura, van fer el 3 de 7 abans de tornar a intentar el castell amb l’agulla, que, aquest cop si, van descarregar sense cap tipus de problema. Per acabar l’actuació, van decidir fer el pilar de 5, que va caure quan ja l’havien carregat.

La propera actuació dels Margeners serà a Millars (el Rosselló, Catalunya Nord), aquest proper cap de setmana, on actuaran juntament amb els Tirallongues de Manresa, i la colla local, els Castellers del Riberal, i on acabaran d’afinar els seus castells per afrontar el mes de setembre amb garanties i reafirmar-se com a colla de 7.

Resum Pallerols:

Margeners de Guissona: p4, 3d6, 3d6ps, 3d6a, p4. Castellers de Barcelona: 2p4, 4d7, id4d7a