Actuació a Mollerussa

Mollerussa (Pla d’Urgell).- Aquest ha estat un cap de setmana intens per a la colla castellera de la Segarra, tenint dues cites que mai falten en el seu calendari. La festa de la Nit del Tararot el dissabte nit a Tàrrega i la diada de festa major de Mollerussa.

Dissabte nit, Margeners assistien a la festa de la Nit del Tararot, festa que es celebra a Tàrrega on hi ha presents diverses associacions de la cultura catalana. Allà els de la Segarra hi van realitzar un pilar de 4 caminat, un 4d6a sense cap problema i un pilar de 4 per sota i d’aquesta manera fer gaudir el nombrós públic que hi havia a plaça.

Diumenge era el dia esperat per la colla marró, que és presentava a Mollerussa amb grans objectius tenint en compte les alçades de la temporada en les que ens trobem, i no van defraudar. Els acompanyaven les altres dues colles de la província, els Castellers de Lleida i Solsona, així com, els castellers de la Sagrada Família.

Margeners obrien la diada descarregant un tranquil 4d7a, castell que ha fet reduir els nervis de cara a un dels objectius del dia i que es descarregaria en segona ronda, el 2d7, segon d’aquesta temporada, bastant mogut d’una de les rengles i que ha fet treballar als castellers de tronc de valent, i acabar les rondes de castells amb un no menys treballat 3d7 per sota. En ronda de pilars han alçat un pilar de 5 al balcó de l’ajuntament de la localitat.

Aquesta actuació de Mollerussa significa la millor actuació fora de casa de la colla de Guissona de tota la seva història, cosa que ha estat ben celebrat just acabar-la. També ha servit per a estrenar diverses noves camises, fent que els nous margeners es banyessin en la font que hi ha en la mateixa plaça. Tot plegat una gran jornada d’alegria, on s’han complert tots els objectius.

Pel que fa a la colla de camisa bordeus, han encetat la seva actuació amb un parat 3d7 amb vistes a pujar-lo un pis, continuat amb un magnífic 5d7 i un 4d7 lleuger que igual que el primer castell, demana a crits col·locar-hi un pis més.

La colla que venia per primera vegada a la diada, els castellers de la Sagrada Família, s’han presentat a plaça portant dos castells bàsics de 7 i un castell aixecat per sota, que actuant tant lluny de casa mai és fàcil. Els tres castells descarregats sense problemes han estat el 3d7, 4d7 i el 3d6 per sota.

I la darrera colla en actuar han estat els Castellers de Solsona, que malauradament a causa de les poques camises que han pogut portar a plaça, només han pogut descarregar un 2d6 i 3 pilars de 4, un d’ells aixecat i descarregat per sota.

Margeners acaba aquest cap de setmana content per haver assolit els objectius del cap de setmana, però amb ganes de poder realitzar grans assajos en les properes setmanes i aconseguir objectius més ambiciosos.

 

Castellers de Lleida: 2 pd4, 3d7, 5d7, 4d7, vano de 5

Castellers de la Sagrada Família: pd4, 3d7, 4d7, 3d6ps, pd5

Castellers de Solsona: pd4, 2d6, pd4, pd4, pd4ps

Margeners de Guissona: 2 pd4, 4d7a, 2d7, 3d7ps, pd5 balcó