Actuació a Manresa

Manresa (Bages) – El dissabte 18 d’octubre a la tarda, els Margeners de Guissona vam actuar a la diada del local dels Tirallongues de Manresa, juntament amb ells i els castellers de Santpedor. Vam portar força camises a plaça i això ens va permetre encarar bons castells per pensar ens els objectius d’aquest tram final de temporada.

Vam començar amb pilars simultanis per part de les tres colles, els Margeners en vam fer dos de quatre. En primera ronda de castells vam encarar el quatre de set amb agulla, que vam descarregar amb solvència. En segona ronda volíem encarar el castell més difícil i sorprenent del dia: el tres de set per sota. El castell va pujar amb fermesa i seguretat. Tot i que l’última aixecada sempre costa, la vam defensar gràcies a l’experiència del tronc, la pinya i la canalla. Amb l’esforç i tècnica de la colla el vam poder descarregar. En tercera ronda vam fer un quatre de set que volem pujar un pis a la nostra diada. En ronda de pilars vam executar a la perfecció el pilar de cinc per sota.

Els Tirallongues de Manresa van començar amb dos pilars de quatre. Com que la setmana passada van fer una gran actuació, i en tenen una altra ben aviat, van plantejar una actuació molt assequible. Van començar amb un tres de set que no els va suposar cap problema. En segona ronda un cinc de sis lleuger (estructura amb la que han mostrat força confiança aquest any) descarregat amb tranquil·litat. En la darrera ronda de castells van portar un quatre de sis amb agulla molt segur i quadrat de mides. Per tancar l’actuació van descarregar un pilar de cinc.

Els Castellers de Santpedor van fer un pilar de quatre. Com a primer castell van fer el seu millor castell del dia, un tres de sis amb agulla, que ja havien fet amb anterioritat aquesta temporada. En segona ronda van descarregar el quatre de sis, després d’un intent desmuntat previ. Van tancar les rondes de castells amb el tres de sis. Per acabar ven fer un altre pilar de quatre. Tot i que són una colla nova que, de moment, porta poques camises a les places foranies, van mostrar molta seguretat per defensar tots i cadascun dels castells.

Amb aquesta actuació els Margeners fem un pas més cap a encarar un gran final de temporada on volem portar els nostres millors castells. Afegir també que, tant en el quatre amb agulla com en el quatre, alguns margeners van pujar per primer cop a un tronc o pom de canalla d’un castell de set pisos, gran notícia per a la pròxima temporada. La setmana vinent farem l’última actuació fora de casa de la temporada al Poble Sec de Barcelona amb Castellers de Poble Sec i Castellers de Solsona.

 

Margeners de Guissona: 2p4, 4d7a, 3d7ps, 4d7, p5ps

Tirallongues de Manresa: 2p4, 3d7, 5d6, 4d6a, pd5

Castellers de Santpedor: pd4, 3d6a, 4d6, 3d6, pd4