Actuació a Igualada

Igualada (Anoia).- El mes de juny margener sempre es caracteritza per ser fluix degut als exàmens que afecten als estudiants i això es nota en els castells que portem a cada plaça. Sant Gervasi, i aquesta vegada a Igualada, en la nostra visita als Moixiganguers per la diada de Cal Tabola, el seu local.

Vam arribar a plaça amb poques camises marrons i molta calor. Ja que no vam poder portar castells de 7, vam optar per donar rodatge a gent que sovint no puja i donar-los proves a plaça.

Era una actuació amb 4 colles, Moixiganguers d’Igualada, Marrecs de Salt, Castellers de Lleida i nosaltres. Es va fer llarga, no només degut a la calor sinó a causa de diversos peus i castells desmuntats.

Pel que fa a castells, a primera ronda, vam portar un 3 de 6 amb estrenes, que no va portar cap problema. A segona ronda, un 4 de 6, que al igual que el 4 tenia novetats, ja que s’han d’aprofitar aquestes actuacions en que portem castells més petits del que estem acostumats per provar gent que no puja sovint. A tercera ronda, vam portar un castell amb agulla, concretament un 3 de 6 amb agulla. Per acabar, vam fer un pilar de 4.

Pel que fa a la resta de colles, els locals volien portar la clàssica de 8 (4 de 8, 3 de 8, torre de 8 amb folre) però després d’un 4 de 8 que quedà una mica deformat a primera ronda, la canalla es va tirar enrere en el 3 de 8 i també en l’intent desmuntat de torre de 8 amb folre. Finalment, van optar per un 5 de 7 i una torre de 7.

Pel que fa a la colla de Salt, van portar molts efectius i han fet una bona actuació. Un 5 de 7 de postal a primera ronda, seguit del seu quart 3 de 8 de la temporada que van celebrar efusivament i una torre de 7 per acabar.

Pel que fa a la colla bordeus, van portar un 3 de 7 a primera ronda. A la segona, van desmuntar un 5 de 7 abans que l’anxaneta coronés el castell, tot i que el van repetir després i el van descarregar sense problemes. Per acabar un 4 de 7.

Una actuació de rodatge per arribar al juliol i poder-nos plantejar castells de 7 i mig i potser algun de 8 pisos, tot dependrà de la gent que vingui a assaig i de les proves que hi puguem fer, com també de la gent que vingui a les actuacions. Tot depèn de tu!

 

Moixiganguers d’Igualada: 4d8, id3d8, id2d8f, 5d7, 2d7, 5 pd4 i idpd4

Marrecs de Salt: 5d7, 3d8, 2d7 i pd5

Castellers de Lleida: 3d7, id5d7, 5d7, 4d7, vano de 5

Margeners de Guissona: 3d6, 3d6, 3d6a, pd4