Festa Major de Mollerussa

Mollerussa.- Aquest diumenge 18 de maig els Margeners de Guissona hem actuat com cada any en motiu de la Festa Major de Mollerussa. I també com ja és costum en les darreres temporades, ho hem fet acompanyats dels nostres padrins, els Castellers de Lleida, i dels nostres fillols, els Castellers de Solsona.

Amb menys camises de les desitjades sobretot per part dels Margeners de Guissona i dels Castellers de Solsona, l’actuació ha començat poc després de les 11h a la Pl. Major de Mollerussa, amb els ja tradicionals pilars d’entrada: 2 pilars de 4 per part dels castellers de Lleida, i 1 pilar de 4 per part dels Castellers de Solsona i Margeners de Guissona.

Fruit de la manca de camises els Margeners de Guissona hem hagut de rebaixar pretensions i no hem pogut portar a plaça 3 castells de 7, com venia essent habitual les últimes temporades.

Hem obert les rondes de castells en primer lloc amb un parat i tranquil 3de6a, castell que ha servit per anar-lo perfilant de cara a pujar-lo un pis ben aviat. En primera ronda els Castellers de Lleida han optat pel 5de7, castell que s’ha mostrat molt ferm i segur, com la majoria de 5 que fa la colla bordeus. Per la seva banda, els Castellers de Solsona han fet un 4de6.

A segona ronda els Margeners hem descarregat sense gaires problemes un tranquil 3de7, castell de 7 que més estem sovintejant en aquest principi de temporada. Els Castellers de Lleida han optat per un tranquil 4de7, que de ben segur els servirà com a proves de cara a portar ben aviat el 4de8 a plaça. I els Castellers de Solsona han descarregat en segon intent (el primer ha quedat en intent desmuntat quan l’enxaneta anava a fer les tres passes) el 3de6.

En tercera ronda, i després de descartar fer el 4de7 per falta de pinya pròpia, els Margeners hem optat per descarregar un 4de6a, tranquil i també amb ganes d’anar-lo treballant per pujar-lo un pis més. Els Castellers de Lleida han guardat per la tercera ronda el castell més important de la diada, el 2de7. Es tracta d’un castell molt tècnic i difícil, però que els lleidatans tenen més que dominat com s’ha pogut veure avui. I els Castellers de Solsona han descarregat el 3de6a, castell que tampoc els ha portat cap complicació.

Per acabar, a les rondes de pilars, primer els Castellers de Lleida han fet un vano pilar de 5 (1 pilar de 5 rodejat de 2 pilars de 4) i els Castellers de Solsona 1 pilar de 4. Posteriorment els Margeners de Guissona hem fet el ja tradicional pilar de 5 al balcó, pujant tots els membres del pilar, de l’enxaneta al baix.

Durant l’actuació s’ha hagut de parar uns minuts per la ja tradicional tocada de campanes, i la també clàssica passada de les motos al voltant de 12:30h. I també s’ha hagut de parar uns 20 min degut a que l’ambulància ha hagut de marxar un moment.

Els Margeners hem aprofitat aquesta actuació per estrenar força gent (tan a canalla, com a tronc i a pinya). Felicitats a tots ells, i esperem que en properes actuacions el nombre de camises augmenti i puguem portar a plaça els castells que s’estan treballant.

 

Castellers de Lleida: 2p4, 5d7, 4d7, 2d7, vano p5.

Castellers de Solsona: 1p4, 4de6, id3de6, 3de6, 3de6a, p4

Margeners de Guissona: p4, 3d6s, 3d4, 4d6a, p5 al balcó.